top of page
golvslipning
golvslipning

Golvslipning

Golvslipning utförs framför allt för att ta bort ojämnheter efter gjutning.

Det kan vara en nygjuten platta som inte blev helt hundra eller ett gammalt golv som man vill slipa för att få en jämn ytan som krävs för golvläggning. Vi utför golvslipning åt bland annat industri och fastighetsbolag.​

Våra tjänster inom golvslipning

  • Slipning och polering av betonggolv

  • Borttagning av flytspackel, färg, beläggningar

Betongslipning. Vad är det?

Betong är ett tacksamt material som kan bearbetas på många olika sätt. Men vad innebär egentligen betongslipning? Jo, då bearbetar vi själva betongytan med diamantsegment. Oftast för att ta bort ojämnheter och skapa en jämn och slät yta. 
 

Vi vänder oss främst till företagskunder. Då handlar det oftast om stora betonggolv inom industrin, fastighetsbolag eller offentliga byggnader. Men vi kan också hjälpa privatkunder med golvslipning, som vill slipa ett mindre golv, i till exempel ett garage.
 

Golvslipning passar bra när du vill slipa bort färg, eller göra en allmän uppfräschning för att få en slät yta. Vi hjälper dig även att behandla den nyslipade betongen, exempelvis med dammbildare. Det är en ytbehandling som gör att ytan blir mer resistent mot smuts och vatten.
 

golvslipning

Slipning av betonggolv - så går det till

Golvslipning görs med moderna och effektiva slipmaskiner, med diamantsegment, som bearbetar betongens yta. Det gör slipningen snabb och smidig. Som alltid vid golvslipning bildas det mycket damm. Mängden damm som uppstår beror förstås på materialet. 
 

Flytspackel på betong skapar exempelvis mycket damm. Annars kan man generellt säga att ju grövre du slipar, desto mer material blir det. 
 

Slipdamm har som bekant en förmåga att tränga sig in över allt. Tack vare vår effektiva torrdammsugare, som vi kopplar direkt till slipmaskinen, undviker vi dammbildning i luften.

Våra tjänster inom golvslipning

  • Slipning av betonggolv

  • Borttagning av flytspackel, färg, beläggningar

  • Polering och slipning av stengolv

Slipmaskiner med riktigt go

För att göra ett riktigt bra jobb krävs professionella slipmaskiner. Med rejäla maskiner utför vi arbetet snabbt och effektivt. Och med en minimal mängd damm. Oavsett om det handlar om 100 eller 1 000 kvadratmeter.

Golvslipning med kvalitet

Med oss på NBH får du den kvalitet du söker. Vi arbetar effektivt. Ser till att skapa jobb som blir ekonomiskt fördelaktiga för dig som kund. I regel planerar vi uppdragen redan innan vi åker ut. 
 

Vi fyller bilarna med det vi behöver. Och föregår ofta såväl kunden som uppdragen med smarta lösningar.
 

Behöver du hjälp med golvslipning av betonggolv? Ja, då vet du vem du ska kontakta. Vi ser fram emot att höra från dig!

Golvslipning

Fördelar med att slipa betonggolv

  • Lätt att hålla rent

  • Mindre slitage när t ex tunga fordon åker på golvet

  • Inga märken av däck

  • Golvet blänker, men är inte halt

bottom of page