top of page
betonghåltagning
betonghåltagning

Norrköpings Betonghåltagning

Behöver du hjälp med betonghåltagning? Då har du kommit rätt. Vi utför håltagning i betong i alla dess former och material.

Behöver du hjälp med betonghåltagning? Då har du kommit rätt. Vi utför håltagning i betong i alla dess former och material. Vi hjälper storindustrin med avancerade uppdrag (som installationsborrning) där inget får gå fel. Och vi hjälper byggen med akuta problem där saker och ting gått snett, exempelvis när man mätt fel (som de upptagna dörröppningarna som är för små för de 28 balkongdörrar som är beställda). 
 

Men vi hjälper också tant Märta med betongborrning i badrummet för bättre cirkulation (ventilationsborrning). Eller Svenne som tänkte; ”hur svårt kan det va” och gjöt sin egen betongplatta i garaget … och därefter insåg att ja, det var ju inte helt enkelt. Plattans fall blev fel och allt vatten rann ut mot väggarna i stället för till golvbrunnen. Lösningen? Vi fräste och slipade ner alla högpunkter för att få rätt fall till brunnen. 

Vad är betonghåltagning?

För att vara lite mer precis så handlar alltså betonghåltagning om att ta hål i betong som gjutits. Vi är många betonghåltagare branschen, men visst skiljer vi oss åt.
 

En liten detalj här: Som betonghåltagare kommer vi hela och rena. I tid. Vi har också med oss rätt grejer från start. Så när du anlitar oss på Norrköpings betonghåltagning kan du tryggt luta dig tillbaka. Förvissad om att uppdraget kommer bli utfört till punkt och pricka. Även de mest kvalificerade förfrågningarna om betonghåltagning ror vi i land. Vi löser också det som många benämner som ”omöjligt”. (I alla fall 99 gånger av 100.)
 

Här i ligger faktiskt också tjusningen med vårt jobb som betonghåltagare. Att vi får lösa problem på plats, ute på fältet. Att vi får ”trolla” för att komma fram till en lösning. Att vi får överraska våra kunder med ett slutresultat de inte trodde vara möjligt. Och att vägen dit inte alls var som de föreställt sig. Det blev så mycket bättre!
 

För trots att de flesta uppdrag inom betonghåltagning är desamma är varje kund och situation alltid unik. Kanske är det just vårt helhetstänk som gör att vi får agera bollplank åt så många. ”Ni brukar ha koll” eller ”Ni brukar ha en bra lösning” säger folk när de ringer till oss. Sånt är skoj. Och gör att vi sticker ut i branschen. 
 

Vi gillar också att effektivisera. Med den senaste tekniken och digital administration får vi jobben med håltagning i betong gjort snabbare. Avbrotten blir kortare. Underlagen blir korrekta, du kan se exakt vad vi gjort, hur, när och var. Varpå kostnaden för dig de facto blir mindre. Låter det intressant? Läs vidare så får du veta mer.

betonghåltagning
betonghåltagning

Håltagning — det här gör vi

Våt eller torr bearbetning vid håltagning

Diamanterna i de verktyg som används för betonghåltagning gör det möjligt att borra allt från små fina hål på 10 mm upp till stora hål med en omkrets på 1 000 mm. Hålen görs bland annat för att installera bergvärme, fiber, ventilation och avlopp. Den här typen av borrning i betong och stenmaterial kräver ofta vatten.  

Betonghåltagning med vatten

Diamanter är visserligen hårda men de gillar inte hög värme. Även klingor och borr är känsliga för hög värme varför de behöver kylas ned vid betonghåltagning. Vatten är den vanligaste kylmetoden som används för håltagning inom branschen. Men ibland går det inte att använda vatten. Risk för fuktskador kan vara en orsak, förbud att använda en annan, vid till exempel ställverksområden och serverrum.

Håltagning med torr bearbetning

Det som då står till buds är torrborrning. Nackdelen med det är mängden damm som bildas. Men! Vi har en specialmaskin. Den har ett inbyggt utsug som kyler borret och binder dammet så det inte blir dammigt runt omkring. Den har också en slagmekanism som gör att nya diamanter slås fram och behåller sin sylvassa egenskap. Vi har också specialtillverkade borr som klarar högre värme. Detta gör att vi även kan borra torrt i armerad betong. Också det är lite udda för håltagare. Med tiden blir diamanterna slitna och behöver bytas ut. Därför skickar vi med jämna mellanrum ett gäng stommar för att löda dit nya diamantsegment.

En bil kommer lastad

Varje medarbetare ansvarar för sin firmabil och vi har alltid med oss den utrustning som behövs – och lite till. Det händer ju rätt ofta att vi stöter saker på plats som kräver andra verktyg än vad som var tänkt från början. Därför tänker vi alltid två steg till innan vi åker ut. På så sätt undviker vi onödiga avbrott och förseningar i arbetet med håltagning. Och följer vår vision om att minska vår miljöpåverkan. 

betonghåltagning
betonghåltagning

Utbildad personal för betonghåltagning

Hela vår verksamhet bygger på våra kompetenta medarbetare.
 

Deras ambition, arbetsglädje och vilja att alltid skapa det bästa är så mycket värt. Inte sällan har de tänkt ut hur jobbet ska göras, så att lösningen är klar redan innan de åker ut. 
 

De har lång och gedigen erfarenhet av håltagning och är också utbildade i bland annat Säkra lyft, Heta arbeten - och Lift. Arbetet görs alltid enligt de krav som ställs på arbetsmiljön och våra medarbetare använder såklart skyddsutrustning. 

Bred erfarenhet av håltagning

Under årens lopp har vi skaffat oss en bred kunskap om betonghåltagning. Vi har utfört uppdrag inom bygg, industri, fastigheter, bostadsrättsföreningar och privatkunder. Bland våra kunder hittar du Skanska, Eon och Agroetanol.
 

Vi månar om våra kunder. De är alla lika mycket värda för oss. Oavsett om de är små eller stora. Uppdragen vi gör värderar vi inte i pengar, utan erfarenhet. Det är tack vare alla våra kunder vi har fått erfarenhet genom åren, vilket bidragit till att vi är där vi är idag.

Hela och rena betonghåltagare

Yes. Vi är i en skitig bransch. Så är det bara. Därför finns det bara en sak att göra: att själva (inklusive våra bilar) vara hela och rena. Det är en liten detalj som gör stor skillnad. Något som också gör skillnad är att vi städar efter oss. Ofta är det faktiskt renare när vi går än när vi kom. 

Ytterligare en sak som gör skillnad är att vi fångar upp det betongkax (den vitgrå sörjan) som bildas vid håltagning i betong. (Om man inte tar rätt på det bränns det fast och bildar vita prickar som är otroligt svåra att få bort.) 
 

Vi tar reda på slamvattnet genom olika metoder såsom som våtsugare med våtsugningskoppar (referensbild) och inplastning. Vi plastar även strutar som leder ner vattnet i en behållare. 

Vi har flera våtsugare med inbyggt vattenreningssystem. Det fungerar som så att kaxet samlas i en liten påse (som vi lämnar till återvinningen) i stället för i avlopp och ledningar. Det fina är att vi sedan återanvänder det renade slamvattnet som nu kan användas som kylvatten till borrningen.

Betongsågning

Behöver du hjälp att såga i betong? Ta upp öppningar för dörrar och fönster? Eller kanske såga upp för trapphus, hisschakt eller garagedörrar? Då är det betongsågning som gäller. 

Till de riktigt stora jobben använder vi rälsgående hydraul- eller högfrekvenssågar. Ibland behöver vi även komplettera med handhållna betongsågar.

Vår kunskap om att såga i betong sträcker sig långt bortom lagomland. Vi har erfarenhet från de mest knepiga miljöer och kan med största sannolikhet lösa det som andra klassar som omöjligt.

Efter slutfört uppdrag

När vi är klara med vårt arbete lämnar vi en rapport där vi beskriver vad vi gjort, när hur och var. Du kan enkelt följa varje del. Rapporten skickas till dig via mail och skapar underlag för vår fakturering. 

Vi kör med öppen redovisning och har samma prislista till alla. Vi tar också bilder, så du kan se hela processen.

betonghåltagning

Branschregler

Vi har F-skattsedel, följer branschregler, är medlemmar i vår branschorganisation BFB och Byggföretagen. Vi har erforderliga försäkringar och givetvis kollektivavtal.

Rotavdrag

Som privatperson kan du nyttja ROT-avdraget när du anlitar oss för håltagning i betong. På Skatteverkets hemsida hittar du mer information om hur det fungerar. 

bottom of page